Nederlands English
Wolter Luijten winnaar Knaf Talent First competitie 2006
26-03-2006
12:27
Maar liefst 88 deelnemers streden vandaag op het Eurocircuit in Valkenswaard voor de titel, Knaf Talent First 2006. Was het in 2005 Hans Weijs jr, die uiteindelijk de snelste en de beste was, in 2006 mag Wolter Luijten zich het nieuwe KNAF Talent First noemen.

Zaterdag 25 maart om 9 uur werd er begonnen met de wedstrijd.
De groep werd in kleine groepjes verdeeld en kregen elk een eigen groepsleider mee.
Hans Weijs sr., Hans Weijs jr., Dirk Garvelink, John Verschuuren, Jan van der Marel, Corné Damen, Pierre Krieger en Patrick Veenhuizen kregen ieder een groepje talenten wat zij moesten begeleiden. Zij zorgden erover dat alle testen werden afgelegd en konden de deelnemers ook voorzien van de nodige tips. De jongens en meiden gingen de strijd aan op 8 onderdelen: media, driften, slalom, rallyproef, ijsrijden, fysiek, techniek en reglementen.

Er werd tussen de 88 deenemers hard gestreden, tot op de limiet en soms er net overheen.
’s Ochtends was het parcours nog nat was door de regen, in de middag werd het droger en droger waardoor er ook snellere tijden werden gereden.
Naast dat er hard werd gestreden, was er op de meeste gezichten toch ook vaak een glimlach van oor tot oor te ontdekken. En dat betekend over het algemeen dat er plezier is.

Grote spanning was er dan ook toen de uitslag bekend werd gemaakt.
De hele dag door was er verder niets bekend geworden over wie er voor stond en iedereen had wel hier of daar wat steekjes laten vallen.

De top 5:
1.Wolter Luijten 1113,3 punten
2. Kevin Abbring 1058 punten
3. Marcel Reints 1051,3 punten
4. Cally Weijs 1023,7 punten
5. Jan Timo van der Marel 999,3 punten

De eerste 3 hebben een jaar rijden in de Ford RST klasse gewonnen.
De winnaar van deze 3 mag volgend jaar in de door de KNAF gekochte Mitsubishi Colt een seizoen gaan rallyrijden.

Rallysport.nl had nog een gesprekje met de top 3 van het klassement.
De 16-jarige Marcel Reints is vorig jaar kampioen geworden in de junior cup van de autocross.
De 17-jarige Kevin Abbring is geen onbekende meer in de rallysport, hij heeft al 2 seizoenen met de Ford RST gereden en is in 2006 begonnen met navigeren bij zijn vader Edwin Abbring in een Mitsubishi Colt.
De 18-jarige Wolter Luijten wist ook de Prodrive Rally School te winnen, ook hij zal dit jaar zijn eerste ervaringen gaan opdoen in de rallysport omdat hij gaat navigeren bij Marcel Borkent in een BMW 325i.

Redacteur: Monique Verhagen | Foto: WiMo Fotografie