Nederlands English
Erik Wevers klaar voor zijn nieuwe uitdaging: DRS 2006
25-04-2006
12:18
De dagen tellen zich langzaam af richting de start van de Deutsche Rally Serie, het kampioenschap wat de nieuwe uitdaging vormt voor Erik Wevers en Filip Goddé. Aankomend weekend start dat kampioenschap in Zwickau met de AvD Sachsen Rallye. Erik en Filip hebben zich optimaal voorbereid en zijn klaar voor de strijd met collega WRC-rijders Kahle, Poulsen en Wallenwein. ‘De testrally die ik afgelopen weekend samen met Patrick Gerritsen heb gereden geeft een goed gevoel. Het gaatje wat Poulsen ten opzichte van ons trok is verklaarbaar en dus moeten we er gewoon bijzitten dit jaar’ aldus een optimistisch gestemde Wevers.

Aanloop maakt indruk

In de aanloop naar het kampioenschap werd de rode Corolla WRC van Wevers Sport geheel gestript en vervolgens opnieuw opgebouwd. ‘We doen dat op een manier zoals we dat altijd doen bij wagens van klanten van Wevers Sport, grondig en met oog voor detail’ verklaard Wevers. Vervolgens testte het team tijdens de showpresentatie van het DRS of alles ook naar behoren werkte. Daarbij liet Wevers een sterke indruk achter op het Duitse publiek. ‘Erik rijdt weinig stuk en hij heeft wel bewezen dat hij tot de kopgroep van het kampioenschap hoort’ liet de navigator van favoriet Matthias Kahle weten. Ondertussen hield navigator Filip Goddé er een andere voorbereiding op na. Hij reed al in februari met zijn andere vaste rallypartner, Larry Cols in onder andere de rally Ardenne Bleue. ‘Navigeren is voor mij als zwemmen, ik verleer dat niet snel, maar het ritme wat er nu al weer is zorgt toch voor een prettigere start in het nieuwe seizoen. Het is namelijk onbekend terrein voor ons en dus moet scherp en kritisch verkennen’ aldus navigator Filip Goddé.

Vrijdagavond showbegin

De wedstrijd in Zwickau begint op vrijdagavond in WRC stijl. Met een showproef op een industrieterrein. De rijders krijgen vijf identieke rondjes voorgeschoteld om te beginnen. ‘Waarschijnlijk een beetje vergelijkbaar met de proloog die we kennen van de Tank S Rally. Een paar rondjes industrieterrein, leuk voor publiek maar rijders kunnen er alleen maar verliezen. Alhoewel, het is wel iets wat we goed kennen uit Nederland dus misschien kunnen we wel verrassen’ laat de aanvallend ingestelde Wevers weten. ‘Maar de echte rally begint pas op zaterdag. Dan starten we vroeg, iets na half acht met de tweede proef van de wedstrijd. We rijden door tot half 8 ’s avonds. Nee, op zaterdag dan hebben we een serieuze wedstrijddag’ zo moet Filip Goddé vaststellen.

Wevers, Kahle of Poulsen?

Een vraag houdt zowel de Nederlandse als de Duitse pers bezig. Wie staat er dit seizoen waar? ‘Men was onder de indruk van de showstart, maar dat is maar show, dan gaat het nergens om. We reden afgelopen weekend in de Vogelsberg Rallye waar ik de bevestiging kreeg dat we een mooie strijd moeten kunnen hebben met Kristian Poulsen. Of we dan ook Kahle kunnen hebben? Normaalgesproken niet, maar we gaan het zeker proberen. Zijn jarenlange ervaring in deze wedstrijden geeft hem sowieso dat beetje extra wat de doorslag kan geven’ analyseert Wevers. Rendez vous, zaterdag in Zwickau.

Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op: http://www.avd.de/avd-sachsen-rallye/

Deelnemerslijst AvD Sachsen Rallye
1. Kahle/Göbel (D/D) Skoda Fabia WRC (A9)
2. Wevers/Goddé (NL/B) Toyota Corolla WRC (A9)
3. Wallenwein/Zeitlhofer (D/D) Skoda Octavia WRC (A9)
4. Poulsen/Frederiksen (DK/DK) Toyota Corolla WRC (A9)

Redacteur: Persbericht Wevers Sport | Foto: Dré Galiart