Nederlands English
Fantastisch resultaat Gerben Brouwer in TAC Rally
14-04-2014
15:53
Voor de 2e manche van de West Euro Rally Cup reisden Gerben Brouwer en zijn team afgelopen weekend af naar het Belgische Tielt alwaar de TAC Rally werd verreden. Vier bijzonder fraaie en tricky klassementsproeven stonden op het programma die elk 4 maal gereden moesten worden. De wedstrijd telde mee voor het Nationaal Belgisch rallykampioenschap en de West Euro Rally Cup. 109 deelnemers stonden zaterdagochtend in de mist aan de start van een mooi evenement..
Na de verkenningen op de vrijdag waren Gerben en Niels vol lof over de klassementsproeven. Heel veel bochten, smalle wegen tussen diepe greppels en zeer glad asfalt vormden de ingrediënten van de zeer snelle en tricky klassementsproeven. Een foutje is daar zo gemaakt, en betekend veelal einde rally.
Gezien de moeilijkheidsgraad en karakter van de proeven, werd eens te meer duidelijk waarom terreinkennis in dit soort rally`s van groot belang is om snel te zijn.

De rally begon zaterdagochtend rond de klok van 08.00u in dichte mist. Het zicht was circa 100 meter, en dit is zeer gering bij hoge snelheden. Brouwer en Kroeze begonnen wat onwennig aan de rally. Bij de eerste bocht schoot de Audi al rechtdoor waardoor Gerben de eerste kilometers echt uit het ritme was. Langzaam maar zeker begon het gevoel weer terug te komen totdat men halverwege de proef stil kwam te staan doordat een Peugeot midden op het parcours op zijn dak lag.
In de eerste boucle hadden behoorlijk veel deelnemers zich laten verrassen door het gladde asfalt en de mistige omstandigheden. Diverse auto`s waren van het parcours geraakt met veel (plaat) schades tot gevolg. Brouwer sloot een onwennige eerste boucle op een 35e plaats in het algemene klassement af.

De 2e maal dat men de 4 proeven voorgeschoteld kregen begonnen Gerben en Niels beter in hun ritme te komen doordat men begon te “wennen” aan het karakter van de proeven. Gestaag werd het tempo opgevoerd en de tijden lieten duidelijke progressie zien. Er werd in het algemene klassement opgeklommen naar plek 30.
Op een probleem met de startmotor na , hield de Audi zich wederom technisch uitstekend!
Ook de 3e en 4e boucle verliepen uitstekend, waarbij Gerben zich op de voorlaatste proef nog wel even vergaloppeerde door vlak voor de finish te dwars een haakse bocht uit te komen en daarbij in de berm te raken. Gelukkig liep dit goed af en kon men de weg vervolgen. Brouwer en Kroeze klokten uitstekende tijden en wonnen veel plaatsen in het algemene klassement. Aangezien Gerben en Niels voor de eerste maal in Tielt aan de start stonden, was het eindresultaat boven alle verwachtingen! Met een 20e plaats in de algemene rangschikking (van de 109 gestartte deelnemers) , een 1e plaats in de West Euro Rally Cup ,een 1e plaats in het Open Nederlands Rallykampioenschap én een eerste plaats in de klasse bekroonde men een fantastisch rallyweekend! Drie bekers konden mee terug naar Drenthe!

Na 2 rally`s bezetten Gerben en Niels de 1eplek in de West Euro Rallycup én de 1e plaats in het Open Nederlands Rally Kampioenschap.