Nederlands English
Peugeot Sport Cup met vernieuwde opzet in 2015
22-01-2015
14:16
Meer vermogen en voortaan ook 206 RC toegestaan

2014 was een moeilijk jaar voor de Nederlandse rallysport. Budgetten stonden onder druk, wedstrijden verdwenen van de kalender en de deelnemerslijsten van de meeste rally’s waren een stuk korter dan normaal. Voor een beginnende rallycup als de Peugeot Sport Cup waren dit verre van ideale omstandigheden. En dat hebben we gemerkt!

Aan het begin van het seizoen leken 4 tot 5 equipes te gaan starten gedurende het seizoen, maar aan het einde was er slechts één Peugeot 206 GTi ‘cupklaar’, welke ook slechts één keer aan de start verscheen. De cup-oprichters stelden zich daarop de vraag: “Gaan we dit vlot trekken? En zo ja, hoe?”

Duidelijk was dat in economisch zware tijden het lastig is om voldoende budget bij elkaar te krijgen om een auto te bouwen en daarna ook nog aan de start te brengen. Ook gaven geïnteresseerden aan dat sommige via het reglement verplichte leveranciers van onderdelen conflicteerden met eigen sponsors. En als laatste bleken de specificaties van de auto nog verbeterd te mogen worden.

Dit bij elkaar heeft geleid tot enkele ingrijpende wijzigingen aan het reglement van de Peugeot Sport Cup voor 2015. Allereerst is besloten om de 206 GTi van extra vermogen te voorzien. Met enkele aanpassingen aan het technisch reglement is nu een vermogen van 190 tot 200pk mogelijk. Tevens zijn er nu meer technische vrijheden voor o.a. het onderstel en zijn alle verplichte leveranciers uit het reglement gehaald.

Om equipes de mogelijkheid te bieden om een bestaande auto te kunnen kopen in plaats van zelf te moeten (laten) bouwen is besloten om ook de 206 RC toe te laten als cup auto. Met een, in de verplichte groep N trim, vergelijkbaar vermogen als de 206 GTi volgens de nieuwe cup specificaties zal dit een interessante strijd gaan worden. En… de eerste equipes met een 206 RC hebben zich inmiddels al aangemeld als deelnemer!

Voor 2015 staan 6 wedstrijden op de (nog voorlopige) kalender:
- Tank S Rally
- Rallye de Wallonie (B)
- ELE Rally
- Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally
- GTC Rally
- Conrad Euregio Rally

Voor meer informatie over de Peugeot Sport Cup ga je naar www.peugeotsportcup.nl of onze Facebook-pagina: www.facebook.nl/PeugeotSportCup. Hier is ook het concept reglement 2015 te vinden en na goedkeuring van het BSR ook uiteindelijk het definitieve reglement.


Redacteur: Pb Peugeot Sport Cup | Foto's Wimo