Nederlands English
Ochse / Bosscha van Toolspecial Rallyteam winnen Tank S shortrally
22-03-2015
22:43
Afgelopen weekend werd de 2e ronde van het shortrally kampioenschap verreden. De Noordoostpolder was het decor voor deze altijd spectaculaire rally. Het publiek was in grote getalen naar dit evenement gekomen om te zien hoe de vele deelnemers met hoge snelheden over de dijken rondom Emmeloord reden. Doordat het zaterdagochtend vroeg had geregend, lagen veel wegen waar de rally werd verreden er verraderlijk glad bij en dat zorgde voor de nodige actie. Dit jaar werd werden er minder klassementsproeven verreden in de rally vergeleken met vorig jaar, waardoor de shortrally ook aan de rally werd toegevoegd. Zo ontstond er één groot deelnemersveld met veel diverse rijders, die de strijd met elkaar aan konden gaan.

Ook het Toolspecial Rallyteam stond aan de start van deze wedstrijd, die werd gezien als hun thuisrally. Na weken van voorbereiding mocht het rallyteam met de Honda Civic FN2 R3 eindelijk weer laten zien wat ze in huis hadden. Al snel werd duidelijk dat de Noordoostpolder echt het thuisevenement was voor het team. Al naar een paar klassementsproeven hadden ze een aantal voor hun gestarte deelnemers achter zich gelaten. De vierwielaangedreven voertuigen waren later in de wedstrijd wel in hun voordeel, omdat veel bochten van het parcours vol met modder lagen. De laatste 2 klassementsproeven werden verreden op het industrieterrein, waar het team alsnog veel tijd kon goedmaken. Uiteindelijk finishte het team als 17e in het algemeen klassement en 1e in het shortrallykampioenschap. Een prima resultaat voor een team dat het moest opnemen tegen veel snellere rallyauto’s, maar daarnaast 11 van de 12 klassementsproeven heeft gewonnen in het shortrally klassement.

Met 100 behaalde kampioenschapspunten op zak gaat het Toolspecial Rallyteam zich focussen op de komende wedstrijden. Zaterdag 18 april staat de volgende wedstrijd op de kalender die verreden wordt in de omgeving van Putten. Dit belooft wederom een spannende wedstrijd te worden, want de verraderlijke oude landweggetjes rondom Putten hebben in het verleden al voor de nodige spectaculaire momenten gezorgd.

Redacteur: Pb Toolspecial Rallyteam | Foto's Wimo