Nederlands English
Bernhard ten Brinke met topauto in Dakar Rally 2016
28-08-2015
11:06
Direct na zijn tweede plaats in de Baja van Hongarije heeft Bernhard ten Brinke de samenwerking met Toyota Overdrive verlengd. Tot na de Dakar Rally 2016 is de ambitieuze rallyrijder uit Zeddam verzekert van absoluut topmateriaal. De volgende uitdaging vormt de Baja van Polen, die vrijdagavond start.

“Toyota Overdrive is één van de twee topteams waarmee je echt kunt presteren in de Dakar Rally”, legt Bernhard ten Brinke uit. “Het team ziet mij als één van de toprijders. Tom (Colsoul, navigator, red.) en ik mogen de Dakar 2016 geheel voor eigen kansen rijden. Onze Toyota Hilux beschikt bovendien steeds over de laatste specificaties.”

Na de geslaagde comeback in Hongarije wacht vanaf vrijdag de volgende stap op weg naar Le Dakar. Bernhard: “Vorig jaar reden we tijdens de Baja van Polen de allereerste meters met de Toyota. Nu nemen we de ervaring en het ritme mee vanuit Hongarije en gaan we ons concentreren op het perfectioneren van de afstelling. We zijn al echt naar de Dakar aan het toewerken.”

‘Top 3 wordt uitdaging’
De Baja van Polen vormt de zevende ronde van de FIA Cross Country Rally World Cup en kent een sterk startveld met onder meer de leider in het WK Nasser Al-Attiyah en diverse snelle Poolse coureurs. “Ik denk dat het een hele uitdaging wordt om in de top 3 te finishen. We gaan het proberen, maar de lokale rijders zullen zeker voordeel halen uit hun terreinkennis.”

De rally telt 414,5 wedstrijdkilometers en wordt verreden in het noordoosten van Polen rond de plaats Szczecin. Een proloog van 6,5 km op vrijdagavond markeert de start. Voor zaterdag staan twee proeven van 144 km op het programma, terwijl Bernhard, Tom en de andere deelnemers zondags twee keer een special stage van 80 kilometer moeten volbrengen.


Tricorp & Farmlight
Nu bekend is geworden dat de Dakar Rally 2016 Peru niet zal bezoeken in verband met natuurverschijnsel El Niño, waardoor zeer zware regens zijn voorspeld in Peru, is de deelname in Polen extra waardevol. “In Peru reden we vooral door de duinen. Het wegvallen zou zomaar kunnen betekenen dat de route meer special stages op gravel en zand gaat bevatten. En die ondergrond krijgen we dit weekeinde ook voorgeschoteld.”

Op weg naar Le Dakar verwelkomt Bernhard ten Brinke twee nieuwe partners: Tricorp Workwear en Farmlight. “Ik ben heel blij dat opnieuw twee bedrijven vertrouwen hebben in het doel wat Tom en ik nastreven. Zonder gemotiveerde partners zou ‘The road to Dakar 2016’ niet mogelijk zijn, dat is heel duidelijk.”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

internet: www.bernhardtenbrinke.com

Facebook: www.fb.com/BernhardtenBrinke

Twitter: www.twitter.com/b_tenbrinke



Redacteur: Pb Bernhard ten Brinke Racing | Foto's Persfoto