Nederlands English
Overwinning VB Rallysport in seizoensafsluiter
07-11-2016
22:29
Tijdens de Conrad Twente Rally, welke werd verreden op zondag 30 oktober, heeft VB Rallysport het Nederlandse rallyseizoen op de best mogelijke wijze afgesloten met een klinkende overwinning in de klasse RC4 in het Youngtimer-klassement. Daarnaast legde rijder Martin van Brussel, genavigeerd door Bart Stax met de oranje Nissan Micra beslag op de 27e plaats in het algemeen klassement.

De 25e editie van deze rallywedstrijd, welke in de omgeving van het Twentse Hengelo werd verreden, was voor VB Rallysport de tweede deelname aan dit evenement. Hoewel dit jaar 4 verschillende klassementsproeven waren uitgetekend, werd door een tekort aan officials het aantal proeven gereduceerd tot 3, welke elk driemaal verreden moesten worden. Ter compensatie werd een rondkoers geïntroduceerd, waarmee het aantal kilometers uitkwam op ruim 250 km, waarvan 142 km op snelheid. Uniek aan dit evenement was de splitsing tussen de moderne rallyauto's, youngtimers tot en met homologatiejaar 1998 en historics tot en met homologatiejaar 1982.

Na de laatste wedstrijd, welke alweer dateerde van juni, werd de Nissan Micra in samenwerking met het serviceteam van De Garage Rallyteam weer vakkundig nagelopen. Doordat het team deelname aan de Hellendoornrally en de GTC-rally voorbij heeft moeten laten gaan, werd door iedereen enorm uitgekeken naar deze laatste wedstrijd van het Nederlandse rallyseizoen.

Op zaterdagochtend vertrok het team richting het zonnige Twente voor de documentencontrole, de technische keuring en het verkennen van de 3 klassementsproeven. Na het keuren van de rallyauto en het maken van de pacenotes keerde het team terug naar thuisbasis Meppel. Op zondag werd in alle vroegte wederom koers gezet richting Hengelo en maakte de equipe, rijdend met startnummer 121 in de Youngtimer-categorie, zich gereed voor de eerste boucle van 3 klassementsproeven. Het plan vooraf was helder: direct goed uit de startblokken vertrekken en dat lieten rijder en navigator dan ook zien door direct een 37e tijd te noteren op de eerste proef. De volgende proeven werden iets meer behoudend afgewerkt waarna het serviceteam de tijd kreeg om de auto weer in optimale conditie te brengen voor de tweede boucle van 3 klassementsproeven. Rijder Martin: "De Micra leent zich uitstekend voor de snelle knikken en de vloeiende bochten van KP1 maar ik denk dat het nóg sneller kan...". De klassementsproeven 4, 5 en 6 werden zonder problemen uitgereden en leverde een 33e plaats in het klassement op. Tijdens de laatste service werd de lampenbak gemonteerd en zette de equipe koers naar de laatste boucle van 3 klassementsproeven. Ondanks een niet geheel optimale afstelling van de lampen werden ook proeven 7 en 8 afgewerkt en werd onder aanmoediging van het serviceteam en de aanwezige fans nog eenmaal alles uit de kast gehaald op de DHL-Arena, waarna omstreeks 18:15 uur de finish werd bereikt.

Een snelle blik op de tijden maakte duidelijk dat de doelstelling, een podiumplaats in de klasse, wederom was behaald. Het resultaat was een 7e plaats in het algemeen Youngtimer-klassement en een prachtige 1e plaats in de klasse RC4 in het Youngtimer-klassement.
Navigator Bart: "Dit was voor mij de tweede wedstrijd bij Martin en VB Rallysport. We leren elkaar steeds beter kennen en de samenwerking verloopt al goed!". Rijder Martin: "Het lukt mij steeds beter op de potentie van de Micra optimaal te benutten. De auto deed het fantastisch en ik ben super blij met deze overwinning."

Houd de website www.vbrallysport.nl in de gaten voor het laatste nieuws, foto's en onboards van de Conrad Twente Rally en volg ons op Twitter via @VB_Rallysport.

Redacteur: Pb VB Rallysport | Foto's Wimo