Nederlands English
IJzersterk debuut Toyota Yaris WRC in FIA World Rally Championship 2017
25-01-2017
18:35
Toyota GAZOO Racing heeft alle verwachtingen overtroffen door afgelopen weekend met de ruim 297 kW/380 pk sterke Toyota Yaris WRC als tweede overall in de Rally van Monte Carlo te finishen met de equipe Jari-Matti Latvala en Miikka Anttila.

De Rally van Monte Carlo is traditiegetrouw de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap rally en bovendien de meest prestigieuze en oudste. De nummer 2-positie van coureur Jari-Matti Latvala en navigator Miikka Anttila overtreft alle verwachtingen, aldus teambaas en 4-voudig wereldkampioen rallyrijden Tommi Mäkinen.

Nagenoeg perfecte rally
“Ik ben ontzettend blij. Het eindresultaat is veel beter dan waar we op gehoopt hadden. Vooral omdat dit jaar voor ons een ontdekkingsjaar is; we hebben nog niet heel veel ervaring met de Yaris WRC opgebouwd. Desondanks reden we een nagenoeg perfecte rally. Een dikke pluim voor het hele team van Toyota GAZOO Racing. Er is nog een hoop werk te doen, maar dit is beslist een droomdebuut”, vertelt WRC-veteraan Tommi Mäkinen.

Ook punten in rijderskampioenschap
De tweede Yaris WRC – van coureur Juho Hänninen en navigator Kaj Lindström – blonk vooral uit op de finaledag van de rally. De uitdagende route over de legendarische Col de Turini (1.607 m) was gedeeltelijk glad door regen en sneeuw. De Yaris WRC gaf zijn visitekaartje af door in de zogeheten Power Stage als derde overall te eindigen. Dit leverde Toyota GAZOO Racing ook punten op in het rijderskampioenschap. De equipe Hänninen en Lindström eindigde overall op de 16e plaats.

Veelbelovende rentree
Met de tweede plaats overall is de rentree van Toyota in het WRC op zijn minst veelbelovend te noemen. Al in de jaren 80 en 90 wist Toyota menig podiumplek te veroveren. In 1998 bijvoorbeeld, toen de Corolla WRC met rallylegende Carlos Sainz achter het stuur eveneens in de Rally van Monte Carlo een droomdebuut maakte door als eerste te finishen.



Redacteur: Pb PR Toyota | Foto's Persfoto